Sådan maler du din loft eller væg

18 oktober 2021 Steffen Petersen

advertorial

Når du skal i gang med at male enten dit loft eller dine vægge, så skal du være sikker på, at du har det rette udstyr til at komme i mål med projektet. På denne måde kan du sikre dig, at du får et flot og jævnt resultat i sidste ende. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme med gode råd til, hvordan du maler dine vægge eller dit loft.

 

 

 

1. Husk forarbejdet

Før du maler dine vægge eller dit loft, så skal du huske at rengøre det. Der kan sidde spindelvæv, støv eller andet skidt oppe i loftet, som kan efterlade klumper i din maling. Så det første du skal have gjort, det er at få fjernet spindelvævet og vaske væggene med malerrens. Det kan også være, at der sidder søm eller gamle malerrester på dine vægge. Brug sandpapir og fjern sømmene, samt det resterende materiale, der sidder indeni hullet. Du skal huske at fylde hullet igen med lidt spartel og slib det godt efter. Så er du klar til malingen.

 

2. Mal kanterne først

Vi kan anbefale, at du begynder at male kanterne i loftet og på væggene først, før du går i gang med at male det hele. På denne måde har du fået taget de små finere detaljer først. Det kan være mønstret i dit stukloft eller listerne langs rummet. Herefter kan du med hjælp fra en malerrulle få klaret de større overflader. Til loftet kan du få monteret et længere skaft, så du ikke skal stå på en stige eller i en ubehagelig arbejdsstilling. 

 

3. Hyr en professionel maler

Loftet kan godt være svært at male selv. Særligt hvis du har et loft, der har en del afkroge eller skævheder, der gør det besværligt at male. Derfor kan du hyre en professionel maler til at klare loftmalingen for dig. Så slipper du for at stå på en stige og balancere. En maler har god erfaring med at male alle typer af rum, så han eller hun ved sikkert, hvordan et loft skal males korrekt. 

Flere Nyheder