Gør båden klar til søsætning med det rette bådudstyr

20 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Har du egen båd, og står du for at skulle gøre den klar til familiens mange sommerudflugter til søs? Så kan du med stor fordel læse med i det følgende.

Tjek sikkerheden om bord først og fremmest

Blandt de vigtigste faktorer i forbindelse med klargøring af båd er sikkerheden ombord. Her skal du sikre dig at båden er i besiddelse af en funktionel redningskrans med alt hvad dertil hører.

Det er også meget vigtigt at bådens radio og signalerings udstyr fungerer upåklageligt og efter hensigten, så du nemt kan tilkalde hjælp i tilfælde af en nødsituation. Og sidst, men ikke mindst, skal din beholdning af redningsveste være up to date.

bådudstyr

I følgende gældende dansk lov skal der ombord på båden være et antal redningsveste svarende til antallet af besætnings medlemmer plus én. Du bør tjekke at ungerne stadig kan passe deres redningsveste. I modsat fald skal du ud og købe nye. Og skal familiens hund eller kat med om bord, skal denne også udstyres med en redningsvest.

Gør båden sejlklar med en gennemgang af skroget

Hvis du ønsker den maksimale udnyttelse af det brændstof, du bruger penge på, bør du sørge for at skroget på din båd er fri for rurer, snegle, alger og andet som sætter sig fast under bådens underside mens denne er i vandet.

Har du landsat båden for vinteren, har du nu rigtig god mulighed for både at rense, efterse og tætne bådens skrog. Når du fjerner de irriterende snyltere fra skroget, vil din båd opnå bedre fremdrift, øget manøvredygtighed, og en mere optimal brændstof økonomi.

Find udstyr og materialer til klargøring af båd online

Hos Marinelageret i Sønderborg kan du finde alt hvad du skal bruge for at sætte båden i stand til sommerens togter. Find billigt bådudstyr i den online shop på marinelageret.dk.

Flere Nyheder