Få plads til ny bil i budgettet med et bil lån

04 september 2019 Astrid Pedersen
Få plads til ny bil i budgettet med et bil lån

Når du står for at skulle supplere – eller foretage udskiftninger i – familiens vognpark, er det altid en god idé at lave en ønskeliste. Hvad forventer du af din nye bil? Hvor meget plads skal der være i den? Hvilken kapacitet skal den have – og hvor mange år vil du som minimum forvente, at den holder? Det er også vigtigt, at du selvfølgelig laver et budget for bilen, så du har et billede af, hvor mange penge du kan bruge på brændstof, vedligeholdelse, reparationer, reservedele og øvrigt. Ingen gider lade sig ruinere af en bil, heller ikke selv om familien er dybt afhængige af den i det daglige.

Brugte biler – en risikabel forretning

Måske har du vurderet, at nyprisen på en bil simpelt hen er for høj til at du vil kunne betale den kontant. Det skal du ikke være så ked af – det er de færreste normale mennesker, som er i stand til dét. Men i stedet for at kaste håndklædet i ringen, og købe en gammel brugt bil (som du måske har mulighed for at betale kontant), bør du overveje fordele og ulemper herved.

Med en brugt bil risikerer du hurtigt at ende med en masse uforudsete omkostninger i form af værksteds regninger og udgifter til dyre reserve dele. Desuden er brændstof forbruget i en bil af ældre dato generelt højere end det er i en nyere model. Dette skyldes, at motoren i en brugt bil generelt vil være mere slidt en den i en ny bil. Og så kan du lægge udgifterne til benzin og diesel oven i.

Finansier den nye bil med et billån, og få råd til mere

Dette kan du undgå, hvis du køber en ny bil. Du kan finansiere den nye bil med et favorabelt billån – på den måde kender du dine månedlige udgifter i forbindelse med bilen, og kan således nemmere budgettere. Læs mere om ikano billån på ikanobank.dk

Flere Nyheder